Alles is energie, maar dan ook alles!

father's hand lead his child son in summer forest nature outdoor

Er zijn bepaalde bedenkingen gemaakt in verband met energiëen als je gezonder eet. Je zou je bewustzijn verhogen en bepaalde andere aspecten, zoals je connectie met de natuur – waar we toebehoren –  zouden erop vooruit gaan. Voeding is niet alles natuurlijk, het is een aspect, om je individueel potentieel te laten groeien, naast bijvoorbeeld bepaalde levensstijlen en praktijken (zoals yoga, meditatie, natuur exploratie, geboorteproces, communicatie met dieren…).

torrente

Alles in ons universum vibreert. De wetenschap (kwantummechanica) heeft daarover onderzoeken gedaan. Alles is veranderlijk in het universum. Dingen die we als vast beschouwen, zoals ons lichaam, ons voedsel, de aarde zelf, zijn in feite hoog vibrererende energiëen.

Massa is energie. Alles is energie.
Hoe meer vast en compact de dingen zijn, hoe trager ze vibreren. Hoe lichter, hoe meer het vibreert.
Als je je gezond en blij voelt, dan heb je ook een hogere vibratie. Als je je verdrietig voelt, boos of angstig dan heb je een zwaardere en tragere vibratie. Zelf voel je dat ook waarschijnlijk. Als je je goed voelt, dan voel je je ook lichter dan wanneer je je slecht voelt. Spreekwoorden “het werkt zwaar op het gemoed” zullen daar op doelen.  Gedachten hebben zeker ook invloed.

De voeding die je eet en die verteerd wordt, heeft een heel sterk effect omdat het op zichzelf vibreert, en je absorbeert die vibratie.

Een stukje brood of vlees heeft een andere vibratie dan een appel die je rijp van de boom plukt.  Zo’n appel bevat nog veel levensenergie. En zo heeft de natuur het voorzien, dat we die fijne energie absorberen.
Voedsel zou je energie moeten geven in plaats van te onttrekken. Ken je het gevoel om helemaal uitgeteld te liggen na het snel verorberen van een uitgebreide ongezonde maaltijd?
Dat zou niet de bedoeling hoeven te zijn, toch? Eten zou je energie moeten geven.

Hoe langer het voedsel van de bron gescheiden is, hoe lager de energie zal zijn. Beide hebben dan nog wel de moleculaire voedingswaarde, maar minder levensenergie.

De planten en vruchten hebben alle zonne-energie kunnen absorberen. Als je de voeding gaat koken, dan gaat de vibratie verminderen. Hoe meer je het voedsel verwarmt en kookt, hoe verder af het gaat van zijn natuurlijke staat, en hoe minder levensenergie het bevat.

Alle natuurlijke dingen en ook rauwe levende voeding vibreren hoog en snel.

spruce_mountain_groom_creek_loop_trail_by_jonathan_flash-d6nb7q4Je merkt het verschil ook als je van een boswandeling komt. De planten, bomen, dieren, vers water, schone lucht zijn open kanalen voor levensenergie. De concentratie is er hoger dan in kunstmatige omgevingen zoals in steden en voertuigen.

Als je meer rauw toevoegt in je voedingspatroon, dan ga je een hogere vibratie toevoegen aan jezelf, en zal je je anders voelen.

Misschien herken je ook wel dat je je schuldig voelt als je ongezond hebt gegeten: je vibreert ook met die negatieve emoties, en dit doet je geen goed.
Het is voor velen gemakkelijker om zonder schuldgevoel te eten, als er gezond wordt gegeten. Dit heeft zeker invloed op ons.

Natuurvolkeren, in stamverband, wisselen veel levensenergie met elkaar uit. In onze westerse wereld leven we zo individueel en afgescheiden van elkaar, en vertoeven we veelal in kunstmatige omgevingen.father's hand lead his child son in summer forest nature outdoor
Komt daarbij de electromagnetische stralingen (gsm netwerken bijvoorbeeld) die de mens energetisch verstoren en beschadigen, wat ook nog eens veel levensenergie kost.  We doen onszelf tekort op vele vlakken.

We zouden terug meer in contact kunnen komen met onze natuurlijke vibraties en ons potentieel meer kunnen bereiken, door die verstoringen meer te gaan herstellen.

Zie eens wat dit allemaal voor jezelf geeft. Heb er vooral plezier in, in wat je ook doet, want ook dit heeft zeker invloed.

 

332 keer bekeken

Geef een reactie