Bezig met leven (en de rest is heel simpel)!

Bezig met leven

Een gewoon simpel leven, dat is misschien ook jouw wens? Wist je dat ook je lichaam dit wil?


E r zijn mensen die zich gewoon bezig houden met gewoon te leven. Ze amuseren zich, genieten van elkaars gezelschap, van de natuur… Ze voelen de wind op hun gezicht, voelen de warme zonnestralen, horen de vogels fluiten, wandelen rustig,…  Er is geen stress, er zijn geen honderd ToDo-lijstjes,…
En ze eten heel erg simpel. Een beetje fruit hier en daar, wat groen..  misschien eens een eitje, of een klein visje, of wat noten en zaden. Of een of andere wortel, of misschien zelfs eens rauwe melk van een geit.

Het gaat er allemaal heel gemakkelijk aan toe. Ze bereiden geen maaltijden.

Ze zijn ook niet erg bezig met wanneer of wat ze gaan bereiden. Ze hoeven zich geen zorgen te maken. Ze weten dat hun lichaam heel wat aankan, om zelfs een periode niet te eten.

(Nee, het gaat niet over ons gezin).

Bezig met leven

Hoe eenvoudiger alles is, hoe meer we tot rust kunnen komen. Ons leven hoeft echt niet gecompliceerd te zijn.

Het gaat er ook om dat hoe gezonder we zijn, hoe méér voedingsstoffen we opnemen. Dan kunnen we bijvoorbeeld met één stuk fruit al behoorlijk ver komen, en dat verschil voel je.  Als je geen geïndustrialiseerde voeding eet, dan hoeft je lichaam die overbodige spullen niet weg te werken. Hoe minder ToDo-lijstjes, hoe beter, hoe eenvoudiger, hoe prettiger…  Je lichaam reageert optimaler met gezonde, natuurlijke voeding.  Voeding is natuurlijk één aspect. Naast voeding is beweging ook heel belangrijk.  Een fit lichaam is ook gezonder.  Alles krijgt ruimte, alles krijgt meer balans.  Door je lichaam te geven wat het nodig heeft, wordt net alles eenvoudiger.

241 keer bekeken

Geef een reactie