Italiaanse basis courgette spaghetti

Courgette spaghetti

Een heerlijk Italiaans gerechtje om van te smullen! Veel heb je niet nodig om deze courgette spaghetti te maken.

Je hebt niet veel ingrediënten, keukenspullen of tijd nodig. Alles is zo klaar! ’t Is echt een basisgerechtje.  Je kan zelf eindeloos variëren.

Tot enkele jaren geleden kende ik de ‘courgetti’ niet, de spaghetti die je maakt van rauwe courgette, ook wel ‘zucchetti’ genoemd (van het woord zucchine, het Italiaanse woord voor courgette).   Sinds ik het bij Shazzie had gezien, waren we meteen verkocht.  De mogelijkheden zijn eindeloos, net als bij gewone spaghetti.

Italiaanse basis courgette spaghetti

?     2 courgettenTomaten courgette
?     Tomaten
?     Blaadjes basilicum

Hoe ga je te werk?

Met een rasp of spirooli slicer kan je van courgette spagettislierten maken. De courgette hebben we eerst geschild, maar hoeft niet echt. De kinderen hier staan er wel op, zodat het nog meer op spaghetti lijkt. En ok, we hebben geen spirooli slicer of wat ook in de buurt komt om van die mooie spaghetti te maken. Enkel een rasp, dus… dan maar slierten maken daarmee.  Het is een kunst om er hele dunne van te maken, en ongeveer even breed.  Je kan ze nog in dunnere repen gaan snijden als je er zin in zou hebben.  Zo zie je maar dat het ook zo kan, zonder al te veel andere keukenspullen.

Wat tomaten snijden en wat basilicum erbij, en ’t is al klaar! Kruiden en olie kan je er ook aan toevoegen, wat je maar wil.

Je kan er een tomatensaus bij voorzien, maar dat betekent dan een kommetje meer, extra werk met een keukenmachine, blender of vijzel,…  Dit is misschien een gerechtje dat je kan toveren bij je picknick of gewoon als je het echt heel eenvoudig wil.

Courgette spaghetti

Wij houden het meestal heel erg simpel. Niet alleen de kinderen houden daarvan, wij ook ?.

257 keer bekeken

Geef een reactie