De eerste keer is zo bijzonder…

Leren van je fouten
de eerste keer

Een goede morgen

De eerste keer is meestal het bijzonderste.
De eerste keer dat je de zon weer voelt na vele donkere dagen. De eerste keer dat je je baby voor het eerst ziet. De eerste keer dat je baby naar je lacht. De eerste aardbeien die je eet.  De eerste appel die je eet van je eigen appelboom.  De eerste keer dat je de geur ruikt na een zomerse regenbui. Het plezier dat je beleeft als je voor het eerst kleine kuikentjes ziet lopen. Beseffende hoe fragiel het leven eigenlijk is (daar loopt onze kat trouwens).

Alsof het je eerste keer is

Het zijn deze wonderen die ons leven een extra intensiteit geven. De verwondering verdwijnt helaas na een tijdje naar de achtergrond. Maar hoeft dit zo te zijn?  Je kan leven met elk moment, alsof het je laatste is. Of anders en beter gezegd: Doe vanalles, kijk, voel, beleef, … alsof het je eerste keer is.

En ook met het eten is het zo dat we niet leven met het moment zelf. Hoe vaak eten we ons voedsel niet op, niet beseffende wat we überhaupt aan het eten zijn? Hoe vaak gebeurt het je, dat je voor je het weet, alles op hebt gegeten? Omdat je te veel honger had, omdat je net slecht nieuws te horen kreeg, omdat je geen tijd kon nemen, omdat je snel ergens nog naar toe moest of omdat je kinderen te veel aandacht van je vroegen?  Bij mij gebeurt het helaas ook nog. Vandaar deze reminder…

Hoe meer…

We gaan zo snel aan alles voorbij. ’t Is wel eens een ervaring om te doen, om echt eens te doen of alles de eerste keer is. En het is een beetje zoals het op blote voeten lopen, hoe meer je het doet, hoe intensiever alles of vitaler jezelf kan worden.

de eerste keer

Deel gerust jouw ervaring hieronder!

439 keer bekeken

Geef een reactie