Daag jezelf uit met Muhammed Ali

daag jezelf uit

Wat als je over jezelf denkt dat jij die kracht niet bezit om door te zetten met je vooropgestelde doelen?

De quotes van Muhammed Ali zijn heel inspirerend, vind ik.

Om er enkele op te noemen:

“I’m the greatest. I said that even before I knew it”.

“It’s the lack of faith that makes people afraid of meeting challenges, and I believe in myself”.

“I hated every minute of training, but I said: “Don’t quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion”.

‘Maar is dat niet het ego dat wordt aangesproken als het gaat om de grootste te zijn?’ denk ik dan.  Maar het gaat dieper:  de kracht, magisch als het ware, die hij in zichzelf gevonden heeft.

“He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life.”

“Champions aren’t made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them – a desire, a dream, a vision.”

Zijn quotes hebben hem de kracht gegeven. Angst of gebrek aan vertrouwen houden zoveel tegen. De kracht van die woorden hebben hem toegelaten om de kracht te ontmantelen in zichzelf.

Als één iemand die veerkracht heeft gevonden bij zichzelf, dan kunnen we die bij onszelf ook vinden… Als je wil veranderen van hoe het eraan toe gaat, dan kan je veranderen. Die kracht is bij ons te vinden, diep van binnen in ons.  Voel je je zelf geweldig, dan ga je dat ook uitstralen.

Als je je doelen vooropstelt, kan je voor jezelf bevestigen dat je het zal lukken. Stel, je stelt als doel dat je van de snoep afgeraakt of dat het een leuke dag wordt… Voel maar eens wat dat geeft.

Met andere woorden: je zou je volledige potentiëel meer kunnen bereiken.

Een verhaal van m’n grootmoeder. Ze verloor haar beide benen. Ze werden geamputeerd doordat ze te kampen had met diabetes. In plaats van zich helemaal onder te dompelen in zelfmedelijden, is ze met veel oefening terug beginnen leren stappen, en dit op de leeftijd van 83 jaar. Ongeloofelijk, die kracht. En ’t is die kracht, dié magische kracht, die van binnenuit komt.

“Don’t Count the Days; Make the Days Count”. Maak het beste van je dag.

Hoe kan je die kracht zoeken? Onder andere door erop te mediteren.
Soms kan je een slechte dag hebben, en uit het niets kan je je anders voelen.

daag jezelf uit

 Zo’n woorden werken heel inspirerend, en kunnen je ook transformeren. ’t Is tegelijk fascinerend om het te ontdekken wat dat met je kan doen.  Waar je je bewustzijn is op gericht.

Besluit

Daag jezelf van tijd tot tijd eens uit!

201 keer bekeken

Geef een reactie