Kijk eens naar kinderen en hun instincten

IMG_1324

Ik doe het wel eens, ik volg mijn kinderen op hun pad, ik kijk écht wat ze aan het doen zijn. Niet zomaar kijken. Maar met mijn volle bewustzijn volg ik.
Ik kijk waar zij naar toekijken.

Ik kijk hoe zij in de natuur rondkijken, en leer van hun. Ik kijk dan echt eens met andere ogen.

Mijn kleinste, Lothar, nu 18 maanden keek daarjuist gewoon naar een plantje en bestudeerde het. Hij vond het fascinerend om het te zien, en haalde het helemaal uit elkaar. En proefde ervan.
Ik wist niet goed of het eetbaar was – ik was er eigenlijk wel gerust in, maar haalde het toch uit zijn mondje – en ging op zoek in mijn boeken. En ja hoor, het was eetbaar. Hij weet intuïtief wat eetbaar is of wat niet.  Hij weet wat hij nodig heeft voor een bepaalde reden, en hij laat het ons gewoon zien.

Ik laat hem doen, en ik leer van hem.  We zijn zoveel intuïtie kwijtgeraakt! Dieren in de natuur eten uit zichzelf niet iets giftig. (Dieren bij de mens zijn ook een deel kwijtgeraakt).
Maar zo gaat het ook bij de mensen die nog echt geconnecteerd zijn met hun natuurlijk instinct.

Bij de orangutans hebben onderzoekers gezien dat die heel occasioneel insecten of eieren eten om hun vitamine B12 aan te vullen, en doen dit heel instinctief.

Toch mooi als die natuurljike instincten werken! Wij kunnen dit ook terug bereiken. Onze intuïtie, onze gedachten en gevoelens zullen beter en beter worden. Hoe natuurlijker je eet, hoe duidelijker dit kan worden.

En kijk eens naar kinderen… daar kunnen we echt veel van leren! Ook als je in de natuur bent, kan je proberen je te connecteren met je innerlijke intuïtie. Dat werkt zoveel beter als we ons in de natuur bevinden.

Boy blowing dandelion seeds

199 keer bekeken

Geef een reactie