Meer tijd en ruimte

woman in the field

Is het je al opgevallen dat wanneer je overstapt naar meer rauwe voeding, je TEGELIJK ook meer tijd krijgt?  Tenzij je van die ingewikkelde recepten gebruikt waarbij je ook weer uren aan de slag bent, met name sommige “Gourmet recepten” bijvoorbeeld. De rauwe voeding krijgt dan een “gekookte” versie. Wel leuk natuurlijk, dat geeft ons toch wel dat vertrouwde gevoel terug.  Af en toe maak ik het ook nog wel eens, ter afwisseling of voor een speciale gelegenheid.
Rauwe voeding geeft je anderzijds de mogelijkheid om alles eenvoudiger te kunnen doen.

Dit gaf bij mij een “klik”.  Alsof het zo hoort te zijn.
In heel wat zaken zijn we een pak minimalistischlothar finn knuffeler geworden. Minder spullen, minder gaan werken (ik ben thuis met de kinderen), eenvoudigere maaltijden, …  Het gestresseerde leventje waar ik me in bevond in de eerste jaren bij de geboorte van mijn oudste zoon, daar werd ik niet vrolijk van.
“Is dit het nu?” “Hoort dit nu zo te zijn?”. Het klopte naar mijn gevoel niet.
Stap voor stap hebben we onze weg gezet naar méér tijd, voor ons gezin, voor onszelf.

Met de voeding én de spullen is het ook geleidelijk aan die kant uitgegaan.
De kasten staan niet meer vol met 5 soorten oliën, vol potjes met klaargemaakte sausjes, smeersels, chips, (chocolade) koeken, en achteraan in de kast ongeopende, ver over datum verlopen potjes of blik.
Minder potten, pannen, borden, voorraadpotjes, …  Geen gourmetset meer, broodrooster, wafelijzer  (microgolf)oven, friteuse… Eerlijk: de kast met keukenspullen begon uit zijn voegen te barsten. Ook de afwas. Er stak enorm veel tijd in om het allemaal op te ruimen, weg te zetten, …

Het voelde goed aan om het met minder te doen. We zijn er nog steeds niet, het kan nog steeds heel wat eenvoudiger.  Maar de klik is gemaakt, we hebben het hier goed begrepen, dat het “hoe minder hoe meer” is.   Hoe minder spullen en hoe eenvoudiger alles is, hoe meer ruimte en tijd je kan maken voor echte dingen die er wel toedoen, zoals meer tijd voor mijn kinderen kunnen maken.

Ik denk dat we dit allemaal wel willen, meer tijd voor dingen die we dan wel graag doen. Het moeilijkste deel is het loslaten. Het loslaten van onze spullen, onze gewoonten…

Dank u aan allen, die me daarin hebben geholpen om het allemaal eenvoudiger te houden.  Jullie weten wel wie jullie zijn ;).

Groetjes,

Valerie

woman in the field

 

 

222 keer bekeken

Geef een reactie