Verwondering

312510_2248976697997_1054921733_n

Vlinder

Ik voel me verwonderd, over alles rondom mij, maar ook wat er gebeurt in mij, in mijn eigen lichaam.

Ik geniet elk jaar meer en meer van alle dingen rondom mij.

Alsof ik het ieder jaar nog meer met andere ogen bekijk, hoor, voБабочка на клевереel..

Alsof de specht nog luider klinkt als ooit tevoren, de wind nog intenser aanvoelt, de geur van de opkomende lente nog heerlijker ruikt, de aarde onder mijn voeten nog fijner aanvoelt, een tomaat nog meer naar tomaat smaakt, het briesje van de zomer door de haren nog heerlijker aanvoelt…
Ik kan nog zo wel even doorgaan…
Woorden kunnen dit alles niet beschrijven.

Ik voel me dan zo dankbaar voor dit alles.

Door het anders eten, puur eten, is het alsof ik de puurheid nog meer ervaar, hoe zuiverder alles nog meer aanvoelt. En dan voel ik niet meer de behoefte om me vol te stoppen met koekjes, cakejes, .. of wat dan ook. Vroeger had ik die verslavingen, en het heeft me moeite gekost om daarvan af te stappen. Maar het is me gelukt, en jij kan het ook.

Alles wordt dan weer aangenamer en mooier. En je kan dan nieuwe dingen ontdekken, vol verwondering, als een klein kind, die zich nog vrij voelt van alles.

Geloof erin, net zoals een topsporter in zijn prestaties vertrouwt; hoe komt het bijvoorbeeld dat mensen steeds sneller en sneller kunnen lopen (zonder bijgenomen drugs dan)? Het fysieke lichaam is niet veranderd… het is het geloof, het geloof dat het wel kon.

 

312510_2248976697997_1054921733_n

 

Ik kan nu genieten van het eenvoudigste voedsel, zoals bijvoorbeeld een tomaat in de puurste vorm. Ik ging daar vroeger aan voorbij. Ja, ik genoot eerder van een chocolade pudding, chips en koekjes (noem maar op, ik heb het allemaal gegeten). De verslaving voorbij en het is nog meer genieten. Het voelt vrij. Ik hoef niet meer te vechten in mijn hoofd – een stemmetje in mijn hoofd dat me naar de winkel wou sturen om nog maar eens die koekjes te gaan halen bijvoorbeeld. Het is weg.

ALLES wordt steeds mooier en mooier.

Ik ben me meer bewust van alles, ook van het eigen lichaam. De ademhaling, het goed voelen, de gedachten, tot de ontlasting toe.  Ons lichaam werkt eigenlijk heel efficiënt als je het nagaat… Het voelt heerlijk om er zorg voor te dragen!

169 keer bekeken

Geef een reactie