‘Voel je zuiver’ sapje

Groen sapje spinazie

Met dit sapje kan je je dag uitstekend beginnen. Je voelt je meteen een pak zuiverder en gezonder als je het hebt gedronken (of gewoon: goed bezig)

Met dit ‘Voel je zuiver’ sapje zal je lichaam je êcht vast en zeker dankbaar zijn, hoe kan het ook anders.  Het bevat veel mineralen en vitaminen.  Vers geperst groen sap is dé snelste manier om de nodige voedingsstoffen aan je lichaam te geven.  Gemotiveerd geraakt? Ha!

Voel je zuiver sapje

?    3  keer een handvol spinazie
?    Het sap van één limoen
?    Een stukje gember
?    1 groene appel (optioneel)

Hoe ga je te werk?

  • Doe de appel en de spinazie door de sapmaker. 
  • Zonder appel, doe je er nog enkele handen spinazie bij
  • Doe er nadien nog het sap van de limoen bij.
  • Rasp wat gember met een gemberrasp
  • Het gembersap doe je bij je groene sapje
  • Even roeren en klaar.

Weetjes

Gember helpt het lichaam te ontgiftigen. Het zuivert het bloed en bevordert de stoelgang. Als je vaak last hebt van een opgezwollen buikje, dan kan gember helpen. Door gember wordt er meer speeksel aangemaakt, wat de vertering bevordert.

Limoen bevat heel veel vitamine C.

Je kan een appel in het sapje doen: als je een beginner bent, geeft de appel een zoetere smaak aan het sapje,  en kan je wennen aan het groen zodat je niet meteen je neus zou optrekken.  Er wordt aangeraden om niet altijd fruit in je sapjes te doen: de vezels van het fruit heb je nodig om je bloedsuikerspiegel niet te snel te laten stijgen.  ‘Maar maak je er niet te veel druk om’, zegt Ka Sundance van The Rawfoodfamily, ‘zolang je genoeg vezels eet, is dat zeker oke om af en toe fruit in je sapperser te doen’.

Spinazie

Spinazie is mild van smaak, en overheerst niet in het sapje. De kleinbladerige geeft veel sap, door zijn dikke, sappige stengels.

?Tip: Als je een moestuintje of balkon hebt, kan je verschillende soorten spinazie zaaien:
http://www.verticalfarm.nl/groente-kweken/spinazie/

 

 

Voel je zuiver

287 keer bekeken

Geef een reactie